Zamena, popravka i ugradnja optičkih uređaja na laptopu

Optički uređaji (CD, DVD, Blu-ray) na laptopu – zamena, popravka, ugradnja u laptop servisu u Beogradu

Specijalistički servis računara Doktor Mobil u svojoj bogatoj ponudi usluga laptop servisa ima i uslugu zamene i ugradnje optičkih uređaja na laptopovima svih proizvođača (Dell, Lenovo, Toshiba, Acer, HPAsus, SamsungFujitsu, MSI…).

Šta je to optički uređaj na laptopu?

Servis, zamena i ugradnja optičkih uređaja na laptopuOptički uređaji (Optical Disc Drive) na laptop računaru su hardverske komponente koje Vam omogućavaju da na kompjuteru koristite tzv. optičke diskove (CD, DVD, Blu-ray) na kojima se obično čuvaju filmovi, muzika, fotografije ili bilo koji drugi fajlovi kao što su različiti dokumenti, igrice, itd.

Da biste sadržaje sa optičkih diskova uspešno koristili, gledali, slušali ili ih na te diskove zapisivali (snimali, narezivali), potrebno je da na laptopu imate ispravan odgovarajući optički uređaj.

Postoji nekoliko vrsta optičkih uređaja (CD, DVD čitač/rezač, Blu-ray Combo/rezač) koji se međusobno razlikuju po tehnologiji, načinu funkcionisanja i mogućnosti čitanja i snimanja sadržaja na optičke diskove.

Kvar na optičkom uređaju laptopa možete prepoznati po različitim simptomima, od zaglavljivanja i nemogućnosti otvaranja optičkog uređaja, pa do problema sa čitanjem ili upisivanjem podataka na optičke medije (CD, DVD) ili kada sistem “ne vidi” optičku jedinicu.

Servis, zamena i ugradnja optičkih uređaja na laptopu

Servis, zamena i ugradnja optičkih uređaja na laptopuStručni serviseri koji rade u servisu računara Doktor Mobil izvršiće dijagnostiku i proveru ispravnosti optičkih uređaja na Vašem laptop računaru i upoznati Vas sa mogućnostima i načinima rešavanja problema koji imate.

U dogovoru sa klijentima biramo najefikasniji i najisplativiji način servisiranja laptopa, odnosno optičkog uređaja, što podrazumeva njegovu popravku ako je to moguće ili zamenu i ugradnju nove komponente u situacijama kada popravka nije moguća.

Koji god problem ili kvar da imate na svom laptop računaru, najsigurnije je da se obratite nekom od specijalizovanih servisa računara kao što je naš servis Doktor Mobil, jer ćete tako rešavanje problema prepustiti profesionalcima i izbeći rizik od izazivanja većih kvarova usled nestručnih pokušaja popravke.

Važno je znati da posedujemo veliko iskustvo i kvalitetne rezervne delove i komponente koji garantuju uspešno i efikasno servisiranje svih modela prenosnih uređaja, laptopova, netbook i notebook računara.

Vaše je samo da nam se javite na telefone servisa ili nam pišete putem forme u nastavku teksta, a mi ćemo dati sve od sebe da Vam pomognemo i rešimo problem koji imate sa laptopom. Dobro došli!

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]