Zamena ili popravka tastature na laptop računaru

Tastatura, tastaturna ploča – zamena, popravka, ugradnja u laptop servisu u Beogradu

Servis, zamena ili popravka tastature na prenosnim uređajima, laptop, netbook ili notebook računarima, jedna je od vrlo čestih usluga koju svojim klijentima efikasno i kvalitetno pružamo u servisu računara Doktor Mobil u Beogradu.

Problemi sa tastaturom na laptopu

Zamena ili popravka tastature na laptop računaru

Tastatura (Keyboard) je osnovni ulazni uređaj i neophodna hardverska komponenta svakog kompjutera. Služi za ručno unošenje podataka i zadavanje komandi računaru korišćenjem jednog ili više tastera.

Problemi sa tastaturom na laptopovima mogu biti različiti, od jednostavnog prestanka rada kompletne tastature, korodiranja konektora, oštećenja unutrašnjeg porta ili kabla koji tastaturu povezuje sa drugim komponentama računara, do neispravnosti ili lomljenja pojedinih tastera na tastaturi.

Bogato iskustvo našeg laptop servisa nam govori da do kvara tastature na laptopu retko dolazi “samo od sebe” ili zbog dugotrajne upotrebe ili fabričke greške (mada je i to moguće). Najčešće je u pitanju ljudski faktor, tj. nepažljivo ili grubo rukovanje koji prouzrokuju fizičko oštećenje tastature.

Veoma čest slučaj kod mnogih vlasnika laptopova je kvar tastature usled posipanja ili prolivanja tečnosti (vode, kafe, čaja, sokova, piva i sl) ili upadanja sitnijih čestica hrane u tastaturu računara.

Kada delovi hrane, prašine ili drugih čestica upadnu u tastaturu, to može onemogućiti aktiviranje senzora koji se nalaze ispod svakog tastera, pa je rezultat nefunkcionalnost tastature na laptopu.

Polivanje tastature tečnostima (pogotovo lepljivim kao što su Koka kola i drugi sokovi) može biti veoma opasno, kako za samu tastaturu, tako i za neke druge komponente laptopa (posebno je u riziku od pregorevanja matična ploča).

Najvažniji savet ako Vam se dogodi da prolijete tečnost po tastaturi laptopa jeste da uređaj odmah isključite iz struje, izvadite mu bateriju i okrenete ga tako da bar deo tečnosti može da izađe. Nikako ga nemojte uključivati, čak ni posle nekoliko dana, već se obavezno obratite nekom od specijalizovanih servisa računara, kao što je naš servis Doktor Mobil.

Popravka ili zamena tastature na laptopu

Zamena ili popravka tastature na laptop računaru

Servis računara Doktor Mobil stoji Vam na raspolaganju da uspešno, efikasno i u najkraćem mogućem roku reši bilo kakav problem ili kvar koji imate sa tastaturom Vašeg laptop računara.

Naši stručni serviseri će obaviti dijagnostiku, utvrditi tačan stepen i vrstu kvara i obavestiti Vas da li je u konkretnoj situaciji moguća popravka ili se mora pristupiti zameni tastaturne ploče ili kompletne tastature laptopa.

Popravku ili zamenu i ugradnju tastature kvalitetno i pouzdano vršimo na svim modelima laptop računara, a u ponudi imamo tastaturne ploče za prenosne uređaje svih vodećih proizvođača (Asus, Lenovo, Dell, Acer, MSI, Toshiba, HP, Fujitsu, Samsung…).

Koristan savet svim vlasnicima laptopova je da vek trajanja tastature na svom računaru mogu da produže redovnim čišćenjem i usisavanjem prašine sa tastature, mada je, naravno, vrlo preporučljivo da se preventivno radi i profesionalno čišćenje kompletnog laptopa.

U svakom slučaju, imajte u vidu da je specijalistički servis računara Doktor Mobil tu da Vam pruži svaku vrstu stručne pomoći i efikasno otkloni svaki problem ili kvar koji imate sa laptopom. Vaše je samo da nam se javite na telefone servisa, a ostalo je naša briga! Takođe nam možete i pisati putem sledećeg formulara:

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]