Servis, zamena i ugradnja procesora na laptop računaru

Procesor (CPU) – servis laptopova Beograd

Servis računara Doktor Mobil u Beogradu vrši profesionalni servis, popravku, zamenu i ugradnju procesora na svim poznatim proizvođačima laptop i netbook računara (Dell, Asus, Toshiba, Acer, Lenovo, Fujitsu, HP, MSI, Samsung).

Šta je to procesor i zašto se kvari?

Servis, zamena i ugradnja procesora na laptop računaru

Centralni procesor ili CPU (Central Processing Unit, centralna procesorska jedinica) je deo hardvera za koji se može reći da je mozak svakog računara ili kompjutera, jer se preko njega obrađuju i izvršavaju svi zadaci.

Najpoznatiji proizvođači procesora su Intel i AMD, a od ove komponente presudno zavisi i pouzdanost i brzina rada računara (procesori se razlikuju po broju jezgara, radnom taktu, procesorskoj keš memoriji, da li su 32-bitni ili 64-bitni, itd).

Kroz bogato iskustvo našeg laptop servisa uočili smo da većina korisnika laptopova obično ne primeti na vreme da na njihovom računaru procesor ne radi kako treba, što može da prouzrokuje brojne kvarove i probleme.

Za stabilan rad procesora veoma je važno njegovo pravilno hlađenje, jer je to komponenta koja se u toku rada najviše greje, a često pregrevanje može dovesti do oštećenja procesora, grafičkog čipa, matične ploče i drugih komponenata.

Do pregrevanja procesora laptopa najčešće dolazi zbog nagomilavanja prašine na rashladnim ventilatorima (kulerima), procesoru i okolnim komponentama i uopšte u kućištu računara.

Kako sprečiti probleme sa procesorom?

Servis, zamena i ugradnja procesora na laptop računaruServis računara Doktor Mobil je tu da učini sve što je potrebno kako bi se predupredili mogući problemi i produžio vek laptopa, pa svojim klijentima pružamo usluge redovnog održavanja računara i čišćenje kulera i kućišta laptopa od prašine.

Ukoliko svoj laptop ili netbook računar koristite već nekoliko godina, a nijedanput nije stručno i detaljno očišćena njegova unutrašnjost, budite sigurni da je pun prašine i da mu je za normalan rad potrebno profesionalno čišćenje.

Što se tiče problema sa radom procesora na laptopu i njegovim hlađenjem, simptomi koji se najlakše primete mogu biti pregrevanje (vrela tastatura), jako bučan rad, usporen i otežan rad računara, laptop se gasi ili restartuje, sporo podizanje sistema, laptop ne daje sliku ili daje plavi ekran, itd.

U takvim situacijama, da biste izbegli veće i skuplje kvarove, najsigurnije je da se obratite specijalizovanom servisu laptopova kao što je Doktor Mobil, gde ćemo uraditi stručnu dijagnostiku i objasniti Vam kakav problem je u pitanju i kako najefikasnije i najpovoljnije može da se reši.

Naš tim stručnih servisera Vam stoji na raspolaganju za pouzdan i kvalitetan servis i popravku procesora, kao i drugih komponenti laptopa, ali i zamenu i ugradnju novih delova hardvera kada popravka postojećih nije moguća.

Ukoliko na Vašem laptopu nije u pitanju kvar, nego želite da ga “pojačate” kako bi brže i skladnije radio, možemo izvršiti nadogradnju računara jačim i bržim procesorom (naravno, u skladu sa mogućnostima ostalih hardverskih komponenti).

Izvolite dođite u servis računara Doktor Mobil u Beogradu ili nam se javite putem telefona – mi smo tu za Vas da rešimo svaki problem koji imate sa laptopom. Takođe nam o kvarovima ili nedoumicama možete pisati preko sledećeg formulara:

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]