Servis i zamena ekrana na laptop računaru

Ekran, LCD panel, displej – popravka, zamena i ugradnja u laptop servisu u Beogradu

Servis računara Doktor Mobil stoji Vam na raspolaganju ako Vam je potreban kvalitetan i pouzdan servis, popravka, zamena ili ugradnja ekrana na prenosnom uređaju, laptop, netbook ili notebook računaru.

Kvarovi ekrana na laptopu

Servis i zamena ekrana na laptop računaruEkran ili monitor je jedna od neizostavnih, ali i najosetljivijih hardverskih komponenti svakog računara, jer nam omogućava vizuelni prikaz svih operacija koje izvodimo na svom kompjuteru.

Na laptop računarima ekrani se razlikuju po tipu, vrsti, modelu, veličini, rezoluciji, osvetljenju, položaju konektora, proizvođaču, itd, i zahtevaju pažljivo rukovanje upravo da ne bi došlo do lomljenja, pucanja ili nekog drugog vida oštećenja.

Ekran laptopa sastoji se od nekoliko delova, a sačinjavaju ga: LCD panel, LCD kabl, LCD invertor, kabl invertora, priključak za pozadinsko osvetljenje i sam nosač ekrana.

Oštećenje ekrana ili displeja na laptopu je jedan od prilično čestih kvarova zbog kojih u naš laptop servis dolaze vlasnici prenosnih računara, a uzrok je uglavnom nepažljivo ili grubo rukovanje, slučajno ispadanje laptopa na čvrstu podlogu ili direktan udarac u displej.

Da je ekran polomljen ili oštećen dosta lako se prepoznaje, naravno vizuelno ako je displej razbijen, ili po nekim drugim pokazateljima kao što su čudni prikazi na ekranu (npr. crne mrlje, vodoravne ili horizontalne linije različitih boja, gubljenje slike, nema osvetljenja, beo ekran, zamućena slika, mrtvi pikseli, itd), a u nekim situacijama oštećenje ekrana nije očigledno već se može ustanoviti samo stručnom dijagnostikom.

Kod problema sa ekranom laptopa, osim oštećenja i fizičkog lomljenja, u pitanju mogu biti i neki drugi kvarovi, kao što su kvar na flet kablu, invertoru ili lampi ekrana, a jedan od uobičajenih kvarova na nekim laptopovima su polomljene šarke ekrana.

Naravno, postoje i simptomi koji laicima ili na prvi pogled mogu izgledati kao problem sa ekranom, a u stvari je u pitanju kvar neke druge komponente (npr. grafičke kartice), što će definitivno pokazati odgovarajuća dijagnostička procedura.

Servis i zamena ekrana na laptopu

Servis i zamena ekrana na laptop računaruNaš tim stručno obučenih servisera specijalizovan je za profesionalno i pouzdano servisiranje ekrana na laptopovima i svim drugim vrstama prenosnih uređaja (preporučujemo Vam i naše posebno odeljenje u kome možete izvršiti zamenu ekrana na mobilnim telefonima).

Preciznom dijagnostikom utvrdićemo tačnu vrstu i obim kvara ekrana na Vašem laptopu, od čega će prvenstveno zavisiti i da li je moguća njegova popravka ili je jedino rešenje zamena pokvarenog ekrana novim.

Naravno, Vi ćete dobiti jasne i konkretne informacije o rezultatima dijagnostike i najboljem i najpovoljnijem načinu popravke, servisa ili zamene ekrana ili nekog njegovog pomoćnog dela.

Operacija popravke ili zamene ekrana na laptopu je jedna od najosetljivijih intervencija, zbog čega je svakako treba prepustiti profesionalcima sa velikim znanjem i iskustvom, kakvi rade u našem servisu Doktor Mobil.

Pouzdan i profesionalan servis, popravku i zamenu ekrana ili displeja vršimo na modelima svih proizvođača laptopova i ostalih prenosnih uređaja (Acer, Toshiba, HP, Lenovo, Dell, Asus, Fujitsu, MSI, Samsung…).

Specijalistički servis računara Doktor Mobil je tu za Vas da kvalitetno i efikasno reši svaki problem ili kvar koji imate sa laptopom – samo nam se javite na telefone servisa ili nam pišite putem formulara u nastavku teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]