Napajanje i konektori – servis i zamena u laptop servisu u Beogradu

U laptop servisu računara Doktor Mobil u Beogradu možete kvalitetno i efikasno dobiti usluge servisiranja konektora napajanja ili punjenja (DC konektor) i svih drugih konektora na laptop, netbook ili notebook računaru.

Zašto je bitno napajanje laptopa?

Servis napajanja, DC konektora i drugih konektora na laptopuKvalitetno i ispravno napajanje laptop računara električnom energijom je, pored dobrog hlađenja, najvažnije za njegov stabilan rad i dugotrajan vek, zbog čega se uvek preporučuje blagovremeno testiranje i servisiranje napajanja laptopa.

Kada napajanje laptopa ne radi kako treba, to dovodi do neadekvatnog filtriranja strujnog napona, pa se računar često restartuje, blokira u radu, a njegove komponente trpe dodatni stres, što može izazvati mnoge kvarove i probleme na kompjuteru (posebno su u riziku matična ploča, grafička karta, hard disk, baterija).

Neispravan DC konektor (priključak punjača na laptop, DC Connector, DC Power Jack) u principu nije veliki i skup kvar, ali ako se ne otklone uzroci i problem ne reši na vreme – to može dovesti do velikih i vrlo skupih popravki.

Iz velikog iskustva našeg servisa računara možemo posvedočiti da je ovo i jedan od najčešćih problema sa kojima nam dolaze vlasnici laptopova, pa je popravka ili zamena konektora jedna od svakodnevnih intervencija koje radimo.

Često se desi da konektor punjenja zbog velikog broja ciklusa konektovanja i dekonektovanja punjača izgubi neki kontakt, da se rašire kontaktne pločice ili da se jednostavno slučajno izvali iz kućišta ili sa ploče, a slično je i sa drugim konektorima na laptopovima.

Do kvara DC konektora na laptopu može doći i usled fabrički loše urađene komponente ili nepažljivog rukovanja, udarca ili trešenja laptopa, jakog pritiska na konektor, itd, a simptomi kvara su dosta lako uočljivi: laptop ne dobija struju i ne radi bez baterije, baterija se ne puni, a ponekad se i jasno vidi da je DC konektor fizički polomljen ili pokidan.

Servis i zamena konektora na laptopu

Servis napajanja, DC konektora i drugih konektora na laptopuU servisu računara Doktor Mobil u Beogradu svojim klijentima pružamo uslugu pouzdane dijagnostike i servisa konektora napajanja i drugih konektora na laptop računaru (DC konektor, konektori za USB, miša, monitor, HDMI, internet, slušalice, mikrofon…).

Naši iskusni serviseri su tu za Vas da izvrše profesionalno testiranje stanja i popravku ili zamenu svih konektora na Vašem laptopu, a u ponudi imamo i punjače i baterije za sve vrste prenosnih računara.

Glavna preporuka je da nam se javite odmah, čim uočite problem ili kvar na laptopu, a takođe i da ne pokušavate nestručno da ga rešavate (npr. nameštanjem položaja konektora ili kabla punjača) jer možete izazvati kratak spoj i pregorevanje skupih komponenti.

Specijalistički servis računara Doktor Mobil stoji Vam na raspolaganju da stručno i pouzdano reši probleme sa konektorima, ali i uspešno otkloni svaki drugi kvar koji imate na svom laptopu.

Vršimo garantovano kvalitetno i efikasno servisiranje, popravku, zamenu i ugradnju konektora na svim modelima poznatih proizvođača laptopova i drugih prenosnih uređaja (HP, Acer, Dell, Toshiba, Lenovo, Asus, MSI, Fujitsu, Samsung…).

Vaše je samo da nam se javite na telefone Doktor Mobil servisa, a ostalo je naša briga. Takođe nam o problemima sa laptopom možete pisati i preko formulara u nastavku ovog teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]