Servis matične ploče na laptopu – Popravka matičnih ploča na laptopu Beograd

Servis, dijagnostika, popravka ili zamena matične ploče na laptop računaru Beograd

servis matične ploče na laptopu

U servisu računara – laptop servisu Doktor Mobil vršimo servis matične ploče na laptopu kod svih poznatih proizvođača (Asus, Dell, Acer, Toshiba, Lenovo, HP, MSI, Samsung, Fujitsu), popravku pojedinih njenih delova ili zamenu matične ploče u situacijama kada popravka nije moguća.

Matična ploča je osnovna i ključna komponenta svakog laptop računara s obzirom da se preko nje, direktno ili indirektno, povezuju skoro sve druge komponente računara. One preko matične ploče komuniciraju, razmenjuju podatke, usklađuju rad, napajaju se…

Servis matične ploče na laptopu – dijagnostika ispravnosti matičnih ploča i reballing čipova

Ako imate problem na laptopu ili niste sigurni u njegovu ispravnost, naš laptop servis može uraditi dijagnostiku ispravnosti Vašeg uređaja. Postoje kvarovi koji su uobičajeni i slično se manifestuju kod većine uređaja pa je i nama lako da ih pronađemo i otklonimo ili da već iz Vašeg opisa problema izvučemo dijagnozu.

U servisu Doktor Mobil vršimo reballing čipova na laptop i netbook računarima. Reballing se vrši u slučajevima kada dijagnostikujemo da neki od čipova ne radi kako treba, odnosno nema stabilan rad. Detalje o ovoj operaciji možete saznati u posebnom tekstu “Reballing čipova”.

Zamena DC i ostalih konektora na matičnim pločama

Često se desi da konektor punjenja (DC konektor) zbog velikog broja ciklusa konektovanja i dekonektovanja punjača izgubi neki kontakt, da se rašire kontaktne pločice, ili da se jednostavno nepažnjom izvali iz kućišta ili sa ploče. Ne mora to da bude samo DC konektor, može to da bude konektor za usb ili monitor, miš ili tastaturu, itd.

Kod nas u servisu vršimo zamenu ovih konektora ili ako je moguće popravku već postojećih. Popravku vršimo ako smo sigurni da će to dovesti do dugotrajnog i stabilnog rada, odnosno ako šteta na postojećem konektoru nije prevelika. Na svoj rad dajemo garanciju, ali i obrazloženje zbog čega mislimo da je došlo do ovakvog kvara. Dajemo Vam i savet kako izbeći da se ovaj problem ponovi.

servis matične ploče na laptopu

U intervencije na matičnoj ploči i njenim komponentama spadaju i servis, popravka ili zamena čipseta, grafičkog čipa, drugih čipova, tranzistora, stabilizatora, transformatora, otpornika, kondenzatora, kontrolera, konektora, zvučnih kartica, LAN kartice i drugih komponenti, kao i zamena (flešovanje) BIOS-a.

Naravno, u okviru svih vidova servisiranja matične ploče na laptop računaru, naš servis vrši i njeno fizičko i hemijsko čišćenje, što je takođe kompleksna, ali i veoma važna operacija pri servisiranju ove računarske komponente.

Treba imati u vidu i da je u nekim slučajevima kvar na matičnoj ploči toliko veliki da popravka nije moguća, zbog čega je u takvoj situaciji jedino rešenje zamena stare matične ploče novom i nova instalacija operativnog sistema.

Matična ploča je najsloženija komponenta laptop računara, pa je i njeno servisiranje veoma složen i komplikovan posao koji zahteva vrlo stručno rukovanje, korišćenje savremenih sofisticiranih alata i veliko znanje i iskustvo.

U specijalističkom servisu računara Doktor Mobil iz tog razloga svim operacijama na matičnoj ploči pristupamo stručno i profesionalno i garantujemo visok kvalitet i potpunu pouzdanost dijagnostike i servisa.

U svakom slučaju, naš servis Vam stoji na raspolaganju ako imate bilo kakav problem sa funkcionisanjem laptopa. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo i otklonimo svaki kvar. Javite nam se ili nam pišite putem formulara u nastavku teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]