• 011/405-8049

Servis desktop računara Beograd

servis desktop računara doktor mobilU servisu računara Doktor Mobil vršimo sve vidove popravki (servisa) vašeg desktop računara. Tu smo zbog Vas i trudićemo se da Vam izađemo u susret i da Vam budemo od pomoći pri svakom kvaru i problemu na Vašem računaru.

Tu smo da saslušamo Vaš problem, dijagnostikujemo kvar, pronađemo rešenje, otklonimo kvar u procenjenom vremenskom periodu, pomognemo Vam koliko je u našoj moći i da Vi kao klijent budete zadovoljni našom uslugom i preporučite nas svakom prijatelju, članu porodice ili saradniku sa sličnim problemom.

Iako je danas za prosečnog korisnika mnogo praktičnija upotreba prenosnih (laptop) računara, desktop računari ipak zadržavaju deo svojih korisnika i klijentele koja je svesna njihovih prednosti. Kao prva i najbitnija prednost desktop računara jeste njihova niža cena a bolje performanse od prenosnog uređaja te klase. Za istu svotu novca možete kupiti desktop računar mnogo boljih performansi, ako Vam je to kriterijum odabira. servis desktop racunara

Ostale prednosti: sklopljen je iz komponenti koje se svaka zasebno mogu menjati i nadograđivati, kvarovi su manje opasni jer obično dolazi do neispravnosti samo jedne komponente a samim tim i takve popravke su jeftinije, možete ga nadograđivati, vizuelno usavršavati, menjati ulazne, izlazne i ulazno-izlazne periferije po Vašoj želji, itd.

Najveća mana ovakvih računara jeste što su vezani za jedno mesto, ne možete ih poneti sa sobom u svim situacijama, većih su dimenzija i gabarita u odnosu na prenosne uređaje i zahtevaju stalan dovod struje, itd. Na korisniku računara je da sagleda svoje potrebe i odluči se koje je pravo rešenje za njega.

Servis desktop računara podrazumeva:

  • servis i dijagnostiku ispravnosti matičnih ploča i komponenti,
  • zamenu konektora za periferije,
  • servis napajanja,
  • zamenu seta kondenzatora,
  • vizuelnu i operativnu nadogradnju računara,
  • čišćenje unutrašnjosti kućišta,
  • instalaciju i optimizaciju operativnog sistema i ostalih softvera,
  • zamenu i dodavanje određenog dela hardvera, itd.

Servis i dijagnostika ispravnosti matičnih ploča i komponenti

dijagnostika ispravnosti maticnih ploca i komponentiAko niste sigurni u ispravnost Vaše desktop konfiguracije, neke komponente ili dela nje, pravi Vam probleme prilikom posla i bilo kakvog vida korišćenja računara, kod nas u servisu možemo uraditi dijagnozu ispravnosti za Vas.

Kao rezultat toga, pronaći ćemo i najsitniji kvar i u saglasnosti sa Vama, otkloniti ga. Nakon toga testiraćemo konfiguraciju i predati Vam računar u potpuno funkcionalnom i stabilnom stanju uz odgovarajuću garanciju našeg rada.

Najčešća intervencija koja se vrši pri otkazivanju rada matične ploče jeste zamena seta kondenzatora.

zamena seta kondenzatoraAko primetimo da neki od kondenzatora, pravi problem, ako je pokazao neispravnost, pristupamo zameni celog seta kondenzatora koji pripada tom polju kontrole matične ploče. To dovodi do stabilizacije napona na određenim kontrolerima i matična ploča, odnosno samim tim i cela konfiguracija je potpuno ispravna. Testiranjem, dolazimo do zaključka da li je još neka komponenta zahvaćena tim kvarom.

Kod komponenti, kao što je na primer grafička kartica, najčešći problem, jeste da se u radu pri visokim temperaturama pojavi kvar pri samom procesorskom čipu te komponente. Do toga dolazi u koliko je unutrašnjost prljava, u koliko se zaprljao određeni deo kulera ili sam kuler prestao sa radom, i time je došlo do velikog pregrevanja čipa.

reballingU tim situacijama, sam BGA čip obično ostaje ispravan, ali kontakt-veza između njega i noseće ploče gubi stabilnost i potreban je reballing, odnosno obnova tog spoja.

Kod nas u servisu vršimo i ovakve vidove popravki, i nakon takve intervencije dobijate potpuno ispravnu, operativnu i stabilnu komponentu.

Ovo jeste skuplja popravka, ali ako imate neku od skupljih i brendiranih komponenti, biće zaista isplativo popraviti je na ovaj način. Na svoj rad dajemo određenu garanciju.

Vizuelna i operativna nadogradnja računara

nove i polovne komponenteAko želite da nadogradite Vašu trenutnu konfiguraciju, u bilo kom, vizuelnom ili operativnom smislu, naš servis desktop računara je tu za Vas, izaćićemo Vam u susret sa velikom ponudom i sa više rešenja, i nastojaćemo da opravdamo i ispunimo svaki Vaš zahtev.

U ponudi imamo komponente većine proizvođača i u širokom spektru performansi, neke od komponenti imamo i u polovnom stanju. Ako Vam vizuelni izgled Vašeg računara mnogo znači, osećate se bolje pri u radu na takvom računaru ili se osećate moćnije dok igrate neku od Vaših omiljenih igara, takođe Vam u širokom spektru možemo pomoći da pojačate taj doživljaj.

Servis desktop računara Doktor Mobil vam stoji na raspolaganju, posetite nas ili nam se obratite putem telefona ili mejla i proverite šta Vam možemo ponudit. Radujemo se svakoj saradnji i želimo da opravdamo poverenje svakog klijenta. Vidimo se…