Popravka, zamena i ugradnja hard diska na laptop računaru

Hard disk – zamena, popravka ili ugradnja u laptop servisu u Beogradu

Hard disk (HDD, Hard Disk Drive, tvrdi/čvrsti disk) je važna komponenta laptop računara jer se na njemu zapisuju i čuvaju i sa njega čitaju svi podaci (od operativnog sistema, programa i igrica do Vaših dokumenata, tekstova, fotografija i svih drugih fajlova).

Popravka, zamena i ugradnja hard diska na laptop računaruU servisu računara Doktor Mobil za Vas ćemo izvršiti testiranje i dijagnostiku stanja ispravnosti hard diska na Vašem laptopu, nakon čega ćemo Vam predložiti najefikasniji i najisplativiji način servisiranja i otklanjanja problema koji imate.

Izuzetno je bitno da hard disk, kao neizostavni hardverski deo svakog računara, bude potpuno ispravan, da ima stabilan rad i da Vaši podaci na njemu budu bezbedni, a laptop servis Doktor Mobil Vam stoji na raspolaganju za svaku vrstu stručne pomoći u tome.

Hard diskovi se razlikuju po veličini, kapacitetu, brzini, načinu povezivanja sa matičnom pločom, keš memoriji, itd, a najpoznatiji svetski proizvođači ove komponente su Western Digital, Maxtor, Seagate, Samsung, Hitachi, Transcend, IBM, Toshiba i drugi.

Postoje interni i eksterni (prenosni) hard diskovi, kao i SSD (Solid State Drive) diskovi novije generacije koji u odnosu na hard diskove (HDD) imaju svoje prednosti, ali i nedostatke.

Ugradnjom SSD diska u laptop i zamenom starog HDD diska postiže se veliko poboljšanje u brzini rada laptopa.

Servis, popravka i zamena hard diska na laptopu

Najčešći problemi i kvarovi sa hard diskom na laptopu sa kojima se korisnici javljaju našem servisu su:

  • sistem ne prepoznaje hard disk
  • kvar elektronike na hard disku
  • obrisana particija sa podacima, greškom obrisani podaci sa harda
  • hard disk se ne vidi u BIOS-u
  • oštećene/oslabljene magnetne glave hard diska

Popravka, zamena i ugradnja hard diska na laptop računaruHard diskovi laptop računara su najosetljiviji na mehaničke stresove (udarce, tumbanje i sl), pa je savet da se prilikom transporta vodi računa da se laptop previše ne trese, a naročito ne bi bilo dobro njegovo ispuštanje na čvrstu podlogu.

U svakom slučaju, naš tim iskusnih servisera je tu da reši svaki problem sa hard diskom Vašeg laptopa, bilo da je u pitanju popravka elektronike, spašavanje obrisanih podataka, zamena magnetnih glava, uklanjanje loših sektora (bad sector), nestanak particija, defragmentacija, popravka oštećenog firmvera (firmware) ili neki drugi problem.

Naravno, ukoliko popravka nije moguća ili ako Vi želite veći i jači hard disk, u našem servisu računara sa zadovoljstvom ćemo izvršiti zamenu i ugradnju novog hard diska na Vašem laptopu i uraditi ponovnu instalaciju operativnog sistema.

Servis računara Doktor Mobil u Beogradu vrši profesionalan i pouzdan servis, popravku, zamenu i ugradnju hard diskova na svim modelima laptop, netbook i notebook računara (Toshiba, Asus, Dell, Acer, HP, Lenovo, MSI, Fujitsu, Samsung…).

Javite nam se telefonom ili direktno dođite u naš servis – da uradimo stručnu dijagnostiku i efikasno rešimo problem koji imate sa laptopom. Takođe nam možete i pisati popunjavajući podatke u formularu koji ćete videti u nastavku ovog teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]