Legalizacija i licenciranje softvera

Legalizacija softvera (Windows, Office…) – servis računara Doktor Mobil u Beogradu

Servis računara Doktor Mobil u Beogradu stoji Vam na raspolaganju za svaku vrstu pomoći i stručne podrške prilikom instalacije, legalizacije i registracije licenci softvera (operativnog sistema, programa i programskih paketa) koje koristite na svojim desktop ili laptop računarima.

Šta znači legalizacija softvera?

Legalizacija i licenciranje softvera

Važno je napomenuti da je po zakonu dozvoljeno koristiti jedino legalne, tj. kupljene verzije softvera za koje je potrebno posedovati vlasničku/korisničku licencu i da svako nelegalno korišćenje takvog softvera povlači ozbiljne zakonske kazne.

Najrasprostranjenija softverska rešenja koja zahtevaju kupovinu licence za korišćenje su proizvodi kompanije Microsoft (Windows, MS Office), mnogi anti-virus programi, ali i specijalizovani programi kao što su Adobe Photoshop, Nero, Total Commander i brojni drugi.

Ono što je bitno znati jeste da za veliku većinu ovog softvera postoji alternativa u vidu besplatnih i Open-source programskih rešenja čije se korišćenje ne plaća i potpuno je legalno.

U praksi se pokazalo da je za većinu korisnika pravo rešenje u stvari neka od raznovrsnih kombinacija softvera koji se plaća i besplatnih programa i aplikacija.

Ukoliko niste sigurni koje je najbolje rešenje za Vas ili Vašu firmu, stručni tim servisa Doktor Mobil je tu da, u konsultacijama sa Vama, osmisli i sprovede optimalno rešenje koje je i najisplativije u datoj situaciji.

Kako legalno koristiti softver?

Za legalno korišćenje softvera neophodno je izabrati željene pakete ili kombinaciju softverskih rešenja, izvršiti njihovu instalaciju i registraciju licenci, uz plaćanje programa koji nisu besplatni.

Legalizacija i licenciranje softveraTakođe, ukoliko na računaru već imate nelegalno instalirane verzije softvera koji nisu besplatni, uz našu pomoć možete izvršiti njihovo plaćanje i registraciju korisničkih licenci.

U svakom slučaju, servis Doktor Mobil će Vam pružiti stručnu podršku i efikasno i pouzdano uraditi sve što je neophodno u procesu legalizacije softvera na Vašim personalnim ili kompanijskim računarima.

U zavisnosti od Vaših ili potreba Vaše firme, servis Doktor Mobil Vam preporučuje, na osnovu raspoloživih postojećih mogućnosti, najbolje odmerene kombinacije softvera:

  • Ukoliko morate koristiti program koji radi samo na Windows platformi (npr. program za e-banking, knjigovodstvo i sl), onda je najisplativije rešenje kombinacija: OS Windows + besplatni korisnički programi (u tom slučaju plaćate samo licencu za Windows).
  • Ukoliko nemate program koji zahteva operativni sistem Windows (koristite pretežno programe za tekst, Internet, PDF, programe za pregled fotografija i sl), onda je odlično rešenje i kombinacija: OS Linux + paket alternativnih korisničkih programa (u tom slučaju ceo softver je besplatan).
  • Ukoliko želite da koristite isključivo Microsoft-ova softverska rešenja (Windows, Word, Excel, Power Point, Outlook, itd), onda je rešenje: OS Windows + paket Microsoft Office (u tom slučaju plaćate licence za Windows i MS Office).

Legalizacija i licenciranje softveraOperativni sistemi bazirani na Linux platformi su potpuno besplatni i dosta lagani za korišćenje, što važi i za alternativne programe i aplikacije, jer funkcionišu slično kao Windows i njegov MS Office paket.

Ako, pak, svakako želite operativni sistem Windows i programski paket MS Office, mi ćemo za Vas efikasno, pouzdano i sigurno uraditi proces legalizacije, instalacije (reinstalacije) i registracije korisničkih licenci.

Izvolite, dođite u servis računara Doktor Mobil ili nam se javite telefonom – mi smo tu za Vas da stručno uradimo legalizaciju, ali i rešimo svaki problem koji imate sa kompjuterom, bilo da su u pitanju desktop ili laptop računari, u Vašem domu ili u firmi.

U slučaju da Vam je tako lakše, o svim problemima sa računarima i potrebom za podrškom specijalizovanog servisa kao što je Doktor Mobil, možete nam i pisati putem formulara u nastavku ovog teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]