• 011/405-8049

Laptop servis

Servis laptop računara – servis laptopova u Beogradu

Servis laptopova Doktor Mobil u Beogradu u svom laptop servisu vrši kvalitetnu i pouzdanu stručnu dijagnostiku, servisiranje i popravku svih prenosnih uređaja, laptop, netbook i notebook računara.

Stojimo Vam na raspolaganju da rešimo svaki problem ili kvar koji imate na svom kompjuteru, kako kada su u pitanje popravke ili zamena neke od hardverskih komponenti, tako i u slučaju kada je potrebno otkloniti bilo kakav softverski problem na laptopu.

Ako se nalazite na Novom Beogradu, preporučujemo da posetite servis laptopova Sve za komp.

Profesionalne intervencije uspešno i efikasno obavljamo na svim modelima poznatih proizvođača laptop i drugih prenosnih računara (Toshiba, Dell, Lenovo, Asus, HP, Acer, Samsung, Fujitsu, MSI…).

Servis, dijagnostika, zamena matične ploče na laptopu

Servis, dijagnostika, zamena matične ploče na laptopuMatična ploča je osnovna komponenta svakog laptop računara zbog čega je njen stabilan rad veoma važan za funkcionisanje cele konfiguracije i svih komponenti kompjutera, a servis ove komponente zahteva stručno rukovanje, korišćenje savremenih sofisticiranih alata i veliko znanje i iskustvo.

U servisu laptopova Doktor Mobil radimo preciznu i pouzdanu dijagnostiku i servisiranje svih delova matične ploče laptopa, njeno fizičko i hemijsko čišćenje i popravku, a kada je kvar na matičnoj ploči toliko veliki da popravka nije moguća, vršimo zamenu stare matične ploče novom i novu instalaciju operativnog sistema.

Naš laptop servis pored najčešćih intervencija kao što su zamena konektora punjenja (DC konektor) i reballing čipova, efikasno radimo i servis, popravku ili zamenu čipseta, grafičkog čipa, drugih čipova, tranzistora, stabilizatora, transformatora, otpornika, kondenzatora, kontrolera, konektora, zvučnih kartica, LAN kartice i drugih komponenti, kao i zamenu (flešovanje) BIOS-a.

Pročitajte kompletan tekst Servis i dijagnostika matične ploče na laptopu

Servis, zamena, ugradnja procesora (CPU) na laptopu

Servis, zamena, ugradnja procesora (CPU) na laptopuProcesor je mozak svakog računara od kojeg presudno zavise i pouzdanost i brzina rada kompjutera, a neispravno funkcionisanje procesora može da prouzrokuje brojne kvarove i probleme na laptopu.

Za stabilan rad procesora veoma je važno njegovo pravilno hlađenje, a često pregrevanje može dovesti do oštećenja procesora, grafičkog čipa, matične ploče i drugih komponenata. Neki od simptoma koji se najlakše primete su vrela tastatura, jako bučan, usporen ili otežan rad, laptop se gasi ili restartuje, sporo podizanje sistema, laptop ne daje sliku ili daje plavi ekran, itd.

Kako bi se predupredili mogući problemi i produžio vek laptopa, svojim klijentima pružamo usluge redovnog održavanja računara i čišćenje laptopa od prašine, a ako svoj kompjuter želite da “pojačate” kako bi brže i skladnije radio, možemo izvršiti nadogradnju računara jačim i bržim procesorom.

Pogledajte više informacija o Servisu i nadogradnji procesora na laptopu

Hard disk – popravka, zamena i ugradnja hard diska na laptopu

Hard disk – popravka, zamena i ugradnja hard diska na laptopuHard disk je komponenta laptop računara na kojoj se čuvaju svi podaci kojima kompjuter operiše, zbog čega je veoma bitno da bude potpuno ispravan, da ima stabilan rad i da Vaši podaci na njemu budu bezbedni.

Najosetljiviji je na mehaničke stresove (udarce, tumbanje i sl), a česti problemi sa kojima nam vlasnici laptopova dolaze u servis su da sistem ne prepoznaje hard disk, hard disk se ne vidi u BIOS-u, kvar elektronike, obrisana particija sa podacima, greškom obrisani podaci sa harda, oštećene/oslabljene magnetne glave, itd.

Zbog toga je naš tim iskusnih servisera tu da izvrši testiranje i dijagnostiku i reši svaki problem sa hard diskom Vašeg laptopa, bilo da je u pitanju spašavanje obrisanih podataka, uklanjanje loših sektora (bad sector), defragmentacija, popravka oštećenog firmvera (firmware) ili neki drugi problem, a ako samo želite veći i jači hard disk, sa zadovoljstvom ćemo uraditi zamenu i ugradnju novog hard diska na Vašem laptopu.

Pročitajte sve o Servisu i ugradnji hard diska na laptopu

RAM memorija – zamena i nadogradnja RAM memorije na laptopu

RAM memorija – zamena i nadogradnja RAM memorije na laptopuRAM memorija je hardverska komponenta računara od koje direktno zavisi brzina njegovog rada, a ako je nema dovoljno to će izazvati dramatično usporavanje kompjutera i “mučenje” u radu, teško učitavanje datoteka i zastoj u izvođenju programa, kočenje kursora miša, a operativni sistem može i da Vam prikaže poruku “Insuficient memory”.

Takođe nam se javite i ako Vam se dogodi da uključite laptop, ali on ne prikazuje sliku. Ako pri tome blinka i neka od lampica na njegovom kućištu, to je indikator da je verovatno u pitanju problem vezan za RAM memoriju koji je potrebno pažljivo i stručno rešiti.

Servis računara Doktor Mobil Vam stoji na raspolaganju da izvrši testiranje i analizu rada postojeće RAM memorije, kao i njenu zamenu i nadogradnju novom memorijom kako bi Vaš laptop brže i lakše radio, što se naročito preporučuje vlasnicima laptopova koji na njemu igraju novije igrice ili su skloni multitaskingu, tj. istovremenom radu sa više programa i aplikacija.

Detaljnije o usluzi Zamene i nadogradnje RAM memorije na laptopu

Zamena, popravka i ugradnja optičkih uređaja na laptopu (CD, DVD, Blu-ray)

Zamena, popravka i ugradnja optičkih uređaja na laptopu (CD, DVD, Blu-ray)Optički uređaji na laptop računaru su hardverske komponente koje Vam omogućavaju da na kompjuteru koristite tzv. optičke diskove (CD, DVD, Blu-ray) na kojima se obično čuvaju filmovi, muzika, fotografije ili bilo koji drugi fajlovi kao što su različiti dokumenti, igrice, itd.

Kvar na optičkom uređaju laptopa možete prepoznati po različitim simptomima, od zaglavljivanja i nemogućnosti otvaranja optičkog uređaja, pa do problema sa čitanjem ili upisivanjem podataka na optičke medije (CD, DVD) ili kada sistem “ne vidi” optičku jedinicu.

Koji god kvar da je u pitanju na Vašem laptopu, budite bez brige – samo nam se obratite da uradimo dijagnostiku i proveru ispravnosti komponente i u dogovoru izaberemo najefikasniji i najisplativiji način servisiranja, što podrazumeva popravku optičkog uređaja ako je to moguće ili zamenu i ugradnju nove komponente u situacijama kada popravka nije moguća.

Pogledajte konkretnije o Servisiranju optičkih uređaja na laptopu

Napajanje i konektori – servis, popravka i zamena napajanja i konektora na laptopu

Napajanje i konektori – servis, popravka i zamena napajanja i konektora na laptopuKvalitetno i ispravno napajanje laptop računara električnom energijom je, pored dobrog hlađenja, najvažnije za njegov stabilan rad i dugotrajan vek, a neispravno napajanje dovodi do neadekvatnog filtriranja strujnog napona, pa se računar često restartuje, blokira u radu, a njegove komponente trpe dodatni stres, što može izazvati mnoge kvarove i probleme na kompjuteru (posebno su u riziku matična ploča, grafička karta, hard disk, baterija).

Neispravan DC konektor je jedan od najčešćih problema na laptopu. Do kvara može doći usled fabrički loše urađene komponente ili nepažljivog rukovanja, udarca ili trešenja laptopa, jakog pritiska na konektor, itd, a simptomi kvara su dosta lako uočljivi: laptop ne dobija struju i ne radi bez baterije, baterija se ne puni, a ponekad se i jasno vidi da je DC konektor fizički polomljen ili pokidan.

U servisu računara Doktor Mobil svojim klijentima pružamo uslugu pouzdanog testiranja i popravke ili zamene konektora napajanja i svih drugih konektora na laptop računaru (DC konektor, konektori za USB, miša, monitor, HDMI, internet, slušalice, mikrofon…), a u ponudi imamo i punjače i baterije za sve vrste prenosnih računara.

Više informacija o Servisu napajanja i konektora na laptopu

Ekran, LCD panel, displej – popravka, zamena, ugradnja ekrana na laptopu

Ekran, LCD panel, displej – popravka, zamena, ugradnja ekrana na laptopuZamena, ugradnja ili popravka ekrana, LCD panela, displeja – ekran ili monitor je jedna od najosetljivijih hardverskih komponenti svakog računara, a oštećenje ekrana ili displeja na laptopu je jedan od prilično čestih kvarova do kojeg dolazi uglavnom usled nepažljivog ili grubog rukovanja, slučajnog ispadanja laptopa na čvrstu podlogu ili direktnog udarca u displej.

Da je ekran polomljen ili oštećen dosta lako se prepoznaje, vizuelno ako je displej razbijen ili po “čudnim” prikazima na ekranu (npr. crne mrlje, vodoravne ili horizontalne linije različitih boja, gubljenje slike, nema osvetljenja, beo ekran, zamućena slika, mrtvi pikseli, itd), a osim fizičkog oštećenja, u pitanju mogu biti i neki drugi kvarovi, npr. kvar na flet kablu, invertoru ili lampi ekrana, polomljene šarke ekrana, dok u nekim situacijama oštećenje ekrana nije očigledno već se može ustanoviti samo stručnom dijagnostikom.

Operacija popravke ili zamene ekrana na laptopu je jedna od najosetljivijih intervencija, zbog čega je treba poveriti profesionalcima sa velikim znanjem i iskustvom, kakvi rade u servisu Doktor Mobil, koji će utvrditi tačnu vrstu i obim kvara ekrana na Vašem laptopu i da li je moguća njegova popravka ili je rešenje zamena pokvarenog ekrana novim.

Vidite detaljan tekst o usluzi Popravke, zamene i ugradnje ekrana na laptopu

Tastatura, tastaturna ploča – zamena, popravka, ugradnja tastature na laptopu

Tastatura, tastaturna ploča – zamena, popravka, ugradnja tastature na laptopuTastatura je osnovni ulazni uređaj svakog kompjutera, a problemi sa tastaturom na laptopovima mogu biti različiti, od jednostavnog prestanka rada kompletne tastature, korodiranja konektora, oštećenja unutrašnjeg porta ili kabla koji tastaturu povezuje sa drugim komponentama računara, do neispravnosti ili lomljenja pojedinih tastera na tastaturi.

Bogato iskustvo našeg laptop servisa nam pokazuje da do kvara tastature na laptopu najčešće dolazi zbog nepažljivog ili grubog rukovanja (fizičko oštećenje), upadanja sitnijih čestica ili posipanja/prolivanja tečnosti (vode, kafe, čaja, sokova, piva i sl) što onemogućava aktiviranje senzora i uzrokuje nefunkcionalnost tastature, a može biti opasno i za neke druge komponente laptopa (posebno je u riziku od pregorevanja matična ploča).

Servis laptopova Doktor Mobil je tu za Vas da uspešno, efikasno i u najkraćem mogućem roku reši svaki problem ili kvar koji imate sa tastaturom Vašeg laptop računara, popravkom ako je to moguće ili zamenom tastaturne ploče ili tastature laptopa.

Pročitajte najvažnije savete u tekstu o Servisiranju tastature na laptopu

Servis ostalih komponenti i nadogradnja laptopa

Servis ostalih komponenti i nadogradnja laptopaZa stabilan rad Vašeg laptopa jako je važno da njegove hardverske komponente budu međusobno kompatibilne i ispravne, zbog čega se preporučuje redovno održavanje računara i blagovremeno servisiranje, dijagnostika i popravka komponenti (matična ploča, procesor, hard disk, RAM memorija, optički uređaji, napajanje, konektori, ekran, tastatura…).

Ukoliko postojeća konfiguracija laptopa ne zadovoljava Vaše potrebe i često dolazi do poteškoća u radu, kočenja, zastoja, sporog pokretanja i rada, kod nas možete dobiti uslugu stručnog savetovanja i profesionalne nadogradnje (upgrade) komponenti Vašeg laptopa, tako da uz što manje troškove dobijete jači i brži računar.

U specijalističkom laptop servisu Doktor Mobil efikasno i kvalitetno radimo nadogradnju procesora, hard diska, RAM memorije, grafičke kartice i drugih komponenti, a nakon analize i procene najefikasnije i najpovoljnije nadogradnje Vašeg laptopa, nabavljamo i ugrađujemo delove, instaliramo operativni sistem u skladu sa novim performansama računara i vršimo finalno testiranje rada svake komponente i kompjutera u celini.

Detaljnije o Servisu komponenti i nadogradnji laptopa

Čišćenje laptopa od prašine

Čišćenje laptopa od prašineRedovno i blagovremeno čišćenje laptop računara je izuzetno bitno jer je dugogodišnja praksa servisiranja pokazala da veliki broj kvarova i problema na kompjuteru potiče upravo od pregrejavanja i otežanog rada prouzrokovanog nagomilavanjem prašine u računaru (uređaj otežano radi, proizvodi više buke nego što je uobičajeno, kućište laptopa ili njegova tastatura je jako topla ili čak vrela, itd).

Usluga stručnog čišćenja ne košta puno, a značajno će produžiti vek trajanja Vašeg laptopa, omogućiti mu održavanje optimalne radne temperature i smanjiti mogućnost većih problema i kvarova, što će Vas poštedeti ozbiljnih potencijalnih troškova.

Ova operacija obuhvata čišćenje unutrašnjosti kućišta laptopa, svih njegovih komponenti i kulera od nagomilane prašine i drugih nečistoća, čišćenje mesta kontakta rashladnih ventilatora (kulera) sa komponentama, nanošenje nove termalne paste na te tačke i podmazivanje svih aktivnih delova kulera, uz precizno testiranje rada komponenti i praćenje i analizu njihovog temperaturnog nivoa.

Pročitajte sve o usluzi profesionalnog Čišćenja laptopa od prašine

Instalacija i optimizacija operativnog sistema i ostalih softvera na laptopu

Instalacija i optimizacija operativnog sistema i ostalih softvera na laptopuBez obzira da li Vaš laptop uopšte nema instaliran operativni sistem ili ima ali je on oštećen, ne radi kako treba, računar je jako spor i često iskaču prozori sa različitim porukama i upozorenjima, u servisu Doktor Mobil za Vas možemo uraditi instalaciju, reinstalaciju i optimizaciju operativnog sistema.

Po Vašem izboru instaliraćemo Windows ili Linux operativni sistem (naravno verziju kompatibilnu sa konfiguracijom računara) i važne prateće programe (drajvere, Service Pack), uraditi neophodna podešavanja i testiranje efikasnosti i skladnosti rada laptopa pod novim operativnim sistemom, nakon čega ćete dobiti svoj računar sa praktično unapređenim performansama, koji će sada raditi bolje, lakše i brže i pružiti Vam veći komfor u korišćenju.

U okviru ove usluge vršimo i legalizaciju i licenciranje softvera, a ukoliko želite, na Vaš računar možemo instalirati i različite korisničke programe, kao i ono što je izuzetno bitno za bezbednost laptopa i Vaših podataka na njemu – antivirusni program.

Detaljnije informacije o Instalaciji i reinstalaciji operativnog sistema na laptopu

Bekap i spašavanje obrisanih (izgubljenih) podataka sa laptopa

Bekap i spašavanje obrisanih (izgubljenih) podataka sa laptopaDragoceni podaci koje imate na laptopu (dokumenti, tekstovi, fotografije, video zapisi, igrice, sistemski fajlovi i programi) mogu biti obrisani iz različitih razloga, a najčešći su kvarovi ili oštećenja na hard disku ili slučajno brisanje fajlova od strane korisnika usled greške, dekoncentrisanosti ili nepažnje.

Glavni savet kod brisanja ili gubljenja podataka sa računara je da ne pokušavate sami da rešavate kvar na hard disku i spašavate podatke jer to uglavnom nije moguće u kućnim uslovima (potrebni su specifični uslovi, alat, kao i znanje i iskustvo), a instaliranjem nepouzdanih programa za bekap podataka možete prouzrokovati veća i trajnija oštećenja hard diska.

Tim iskusnih servisera Doktor Mobil servisa će učiniti sve što može za uspešno spašavanje podataka (Data Recovery) i bekap (backup) podataka sa Vašeg laptop računara. Uradićemo pažljivu dijagnozu stanja hard diska, iščitati izgubljene ili obrisane podatke, sačuvati ih, izvršiti popravku ili zamenu hard diska, kontrolu napona na napajanju i kontrolera diska na matičnoj ploči, i vraćanje spašenih podataka kako biste, uz rezervni bekap podataka, dobili svoj laptop u optimalnom i stabilnom radnom stanju.

Pogledajte kompletan tekst o Spašavanju obrisanih podataka na laptopu

Čišćenje od virusa i nepoželjnih programa, instalacija antivirusa na laptopu

Čišćenje od virusa i nepoželjnih programa, instalacija antivirusa na laptopuMnogi problemi na laptopu, kao što su teško podizanje sistema, usporen rad, često kočenje, nekontrolisano izvršavanje operacija koje ne želite, iskakanje prozora sa čudnim porukama i obaveštenjima, pa sve do malicioznog brisanja ili krađe podataka sa Vašeg računara – potiču od virusa, malicioznih, zlonamernih, špijunskih, štetnih i drugih nepoželjnih programa.

Osnovni uzrok je nepostojanje adekvatne i kvalitetne antivirusne zaštite na kompjuteru, a glavni načini inficiranja ili zaraze računara virusima su posećivanje nepouzdanih internet sajtova, otvaranje sumnjivih linkova iz mailova, instaliranje neproverenih programa na računar ili putem zaražene USB flash memorije, memorijske kartice ili diska.

Ukoliko primetite bilo kakav problem sa virusima, preporučujemo Vam da nam se odmah javite (kad se odreaguje brzo, veća je šansa da se izbegnu ozbiljne štete) da uradimo detaljnu stručnu dijagnostiku i skeniranje stanja laptopa, kompletno i sigurno čišćenje od virusa i svih nepoželjnih programa i uspostavljanje pouzdane zaštite antivirusnim softverom, nakon čega ćete dobiti oporavljen, čist i zaštićen računar.

Pročitajte više detalja o Čišćenju laptopa od virusa i instalaciji antivirusa

Laptop servis Doktor Mobil – efikasan, stručan i pouzdan servis laptopova

Laptop servis Doktor Mobil – efikasan, stručan i pouzdan servis laptopovaPoštovani klijenti, kao što ste videli u opisu intervencija na laptop računaru, specijalistički servis računara Doktor Mobil uspešno i efikasno rešava sve probleme i kvarove na laptopovima.

Naš tim stručno obučenih i iskusnih servisera vrši preciznu dijagnostiku i pouzdano servisiranje, popravku, zamenu ili ugradnju svih komponenti na laptopu, uz garanciju visokog kvaliteta obavljenog posla.

Mi smo tu za Vas – koji god problem da imate na laptopu – ukažite poverenje proverenim profesionalcima i budite bez brige – mi ćemo ga sigurno rešiti. Javite nam se na telefone Doktor Mobil servisa ili nam pišite putem formulara u nastavku teksta.

Dobro došli u Doktor Mobil!