Instalacija operativnog sistema – Windows, Linux

Instalacija, reinstalacija i optimizacija operativnog sistema – servis računara u Beogradu

Servis računara Doktor Mobil u Beogradu pruža pouzdanu i profesionalnu uslugu instalacije operativnih sistema na sve modele desktop, laptop i netbook računara, a u sklopu drugog odeljenja našeg servisa (servis mobilnih telefona) i na većinu ostalih prenosnih uređaja.

Instalacija, reinstalacija i optimizacija operativnog sistemaOperativni sistem (OS) je softverski deo svakog računara i predstavlja paket programa koji kontrolišu i upravljaju hardverskim komponentama i preko radnog okruženja (interfejsa) omogućavaju korisniku jednostavnu upotrebu drugih programa i aplikacija.

Postoji više vrsta operativnih sistema, a svakako najpoznatiji i u najširoj upotrebi i kod nas i u svetu su operativni sistemi Windows, Linux i Mac OS.

Ono što je posebno bitno znati je da je za stabilan i normalan rad Vašeg kompjutera veoma važno da je njegov operativni sistem u dobrom stanju, izbalansirano odabran u skladu sa konfiguracijom računara i dobro optimizovan.

Instalacija, reinstalacija i optimizacija operativnog sistema

Instalacija operativnog sistema Vam je potrebna ako ste kupili desktop ili laptop računar bez operativnog sistema, ako želite da postojeći operativni sistem zamenite novim ili ako Vam operativni sistem koji imate radi sporo i potrebna mu je reinstalacija.

Stručni serviseri u Doktor Mobil servisu na Vaš računar će instalirati kompletan operativni sistem po Vašoj želji, uz savetodavnu podršku pri izboru jer OS mora biti kompatibilan i u skladu sa ostalim performansama kompjutera.

Instalacija, reinstalacija i optimizacija operativnog sistema

Možete se opredeliti između najrasprostranjenijeg operativnog sistema Windows kompanije Microsoft (u različitim verzijama kao što su Windows XP, 7, 8, 10) za koje je potrebno imati plaćenu korisničku licencu i takođe veoma dobrih besplatnih operativnih sistema baziranih na Linux platformi (u verzijama Ubuntu, Mint, itd).

Pored operativnog sistema, na Vaš kompjuter instaliraćemo i set pratećih programa, kao što su drajveri i neophodan Service Pack, izvršiti potrebna podešavanja, a po Vašoj želji na računar možemo instalirati i druge korisničke programe, kao i antivirus softver.

Postoje situacije u kojima je zbog sporog rada računara potrebno uraditi optimizaciju operativnog sistema, nakon čega će Vaš kompjuter raditi brže i bez iritirajućih zastoja, kočenja i problema u radu.

U svakom slučaju, imajte u vidu da je na svakom kompjuteru nakon određenog vremena korišćenja potrebno uraditi reinstalaciju ili optimizaciju operativnog sistema, jer ćete time izbeći rizik eventualnog pada sistema na računaru, gubitka dragocenih podataka i, naravno, nepotrebnih dodatnih troškova.

Cena instalacije, reinstalacije i optimizacije operativnog sistema na desktop i laptop računaru u servisu Doktor Mobil je povoljna. Vaše je samo da nam se javite i prepustite posao pravim profesionalcima.

Pozovite nas telefonom ili dođite u naš specijalistički servis, a možete nam o svim problemima i kvarovima na kompjuteru i pisati putem formulara u nastavku ovog teksta.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]