• 011/4022-612

Instalacija operativnog sistema na laptopu

Instalacija, reinstalacija i optimizacija operativnog sistema i ostalih softvera – servis laptopova u Beogradu

Servis računara Doktor Mobil stoji Vam na raspolaganju ukoliko Vam je potrebna stručna i pouzdana instalacija operativnog sistema na laptopu i drugih softvera na prenosnim uređajima, laptopovima, netbook i notebook računarima.

Instalacija operativnog sistema na laptopu

Instalacija i reinstalacija operativnog sistema na laptopuVeliki broj laptop računara koji se danas mogu kupiti na našem tržištu dolazi bez instaliranog operativnog sistema, najvažnijeg softverskog dela svakog kompjutera koji krajnjem korisniku omogućava upravljanje i jednostavno korišćenje računara.

To, srećom, za Vas ne predstavlja nikakav problem, pošto u našem laptop servisu možete dobiti efikasnu i profesionalnu uslugu instalacije operativnog sistema po Vašem izboru, naravno u skladu sa performansama računara.

Najzastupljeniji operativni sistemi su Windows (proizvod kompanije Microsoft u svojim različitim verzijama, npr. Windows XP, Vista, 7, 8, 10) za koji je potrebna plaćena korisnička licenca, i Linux operativni sistemi koji su izbor sve većeg broja korisnika pošto su takođe veoma dobri, stabilni i pouzdani, a njihovo korišćenje je potpuno besplatno.

Za koji god operativni sistem da se opredelite, naravno kompatibilan sa konfiguracijom Vašeg laptop računara, mi ćemo uraditi kompletnu instalaciju operativnog sistema, kao i testiranje efikasnosti i skladnosti njegovog rada.

Osim instalacije operativnog sistema na laptop, izvršićemo i neophodna podešavanja i instalirati važne prateće programe (drajvere, Service Pack), a ukoliko želite na Vaš kompjuter možemo instalirati i različite korisničke programe, kao i ono što je izuzetno bitno – antivirusni program.

Reinstalacija i optimizacija operativnog sistema laptopa

instalacija operativnog sistema na laptopuUkoliko Vaš laptop računar već ima instaliran operativni sistem, ali je on oštećen, ne radi kako treba, kompjuter je jako spor i često iskaču prozori sa različitim porukama i upozorenjima, u servisu Doktor Mobil možemo uraditi njegovu optimizaciju ili reinstalaciju.

Operaciju reinstalacije operativnog sistema izvršićemo i ukoliko jednostavno želite da promenite postojeći operativni sistem ili ako dijagnostika pokaže da je nephodno ponovo ga instalirati.

Treba imati u vidu da je nakon nekoliko godina korišćenja na laptopovima i preporučljivo reinstalirati operativni sistem, kako bi se izbegao rizik od eventualnog pada sistema i neželjenih posledica (gubitak dragocenih podataka, vremena, živaca…).

Koja god od navedenih opcija (instalacija, reinstalacija, optimizacija) bude realizovana na Vašem laptop računaru, budite sigurni da će je naši stručni i iskusni serviseri izvršiti efikasno, kvalitetno i profesionalno.

Nakon sprovođenja ove intervencije i testiranja rada instaliranog operativnog sistema, dobićete svoj računar sa praktično unapređenim performansama rada, koji će sada raditi bolje, lakše i brže i pružiti Vam generalno veći komfor u korišćenju.

Vaše je samo da pre operacije instalacije ili reinstalacije svoje podatke sa sistemske particije sačuvate na neku drugu particiju ili na prenosni digitalni drajv (pošto se sistemska particija prilikom ove procedure ponovo konfiguriše). Ako niste u mogućnosti da ovo uradite ili jednostavno ne želite da se bavite time, mi ćemo to uraditi za vas.

Instalacija operativnog sistema na laptopu se obično završava u relativno kratkom roku (najčeće 24 časa), a sve u dogovoru sa vama i u zavisnosti od trenutne zauzetosti servisera.

Instalaciju, reinstalaciju i optimizaciju operativnog sistema pouzdano i efikasno vršimo na svim modelima poznatih svetskih proizvođača laptopova i drugih prenosnih uređaja (HP, Toshiba, Asus, Lenovo, Acer, Dell, Fujitsu, MSI, Samsung…).

Specijalistički servis laptopova Doktor Mobil je tu za Vas da reši svaki problem ili kvar koji imate na laptopu. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo, samo nam se javite na telefone servisa ili nam pišite preko forme koju ćete videti u nastavku ovog teksta.