Instalacija operativnog sistema na laptopu

Naš servis laptop računara Banovo brdo radi instalaciju i reinstalaciju operativnih sistema na svim laptopovima. Možemo da instaliramo Windows, GNU Linux i Mac OS sisteme. U zavisnosti od Vaše želje i potrebe instaliraćemo operativni sistem na Vašem laptopu.

instalacija operativnog sistema na laptopu

Instalacija OS na laptopovima

Instalacija operativnog sistema na laptopu u manjoj meri razlikuje se od instalacije na desktop računarima. Proces je generalno isti osim što je sam pristup početku instalacije drugačiji.

Većina novijih laptopova nema CD/DVD čitač pa se instalacija obavlja preko USB diska ili preko spoljnog čitača.

U svim slučajevima i alatima, dobijate ispravnu instalaciju operativnog sistema na laptopu koji je spreman za dalji rad i upotrebu odmah po preuzimanju Vašeg računara iz servisa.

Na ovaj način lako se instaliraju svi operativni sistemi i ne morate da brinete.

instalacija operativnog sistema na laptopu

Ukoliko Vaš laptop takođe nema CD/DVD čitač bez problema ćemo uraditi instalaciju ili reinstalaciju operativnog sistema na laptopu koristeći druge dostupne alate. Ovo nije nešto što uvek lako možete da obavite kod kuće.

 

Instalacija Windows 10-Windows 11 OS na laptopu

Instalacija i reinstalacija Windows operativnog sistema može da bude obavljena u našem servisu laptop računara Banovo brdo. U zavisnosti od toga koji operativni sistem želite, izvršićemo potrebnu priremu i instalaciju.

instalacija operativnog sistema na laptopu

U slučaju da Vam treba stariji Windows operativni sistem koji više zvanično nije podržan od Microsofta, savetujemo da razmislite o prelasku na noviji i podržani OS.

Česti zahtevi za instalaciju zastarelih Windows operativnih sistema (XP, Vista, 7,8) su zbog slabijeg hardvera koji ne podržava nove i jače verzije ovog sistema.

U slučaju da i Vi imate slabiji laptop koji ne može da podrži nove Windows verzije, savetujemo da razmislite o Linux operativnim sistemima koji uspešno podržavaju slabiji hardver čak i u svojim najnovijim verzijama.

Instalacija Linux OS na laptopu

Instalacija Linux operativnih sistema na laptopu takođe može biti obavljena bez problema. Dobra strana Linux operativnih sistema je to što se mogu koristiti i na laptopovima koji su hardverski prevaziđeni od strne novih sistema kao što su Windows 10 i Windows 11.

instalacija operativnog sistema na laptopu

Linux operativni sistemi su inače besplatni i ne plaćate licencu prilikom instalacije, već samo uslugu instalacije operativnog sistema u našem servisu laptopova Banovo brdo.

Svi operativni sistemi koji su zasnovani na Linux jezgru važe za stabilne, brze i štedljive po pitanju resursa. Međutim, imajte u vidu da na ovim operativnim sistemima ne radi sve onako kako ste navikli na Windows-u. Postoje razlike u aplikacijama i ne mogu sve aplikacije sa Windows-a da rade na Linux-u, već postoje alternativni programi koji obavljaju iste zadatke.

Najpoznatiji i najkorišćeniji Linux operativni sistemi su: Ubuntu, Kubuntu, Linux Mint, Arch Linux, MX Linux, Gento, Open SUSE.

Instalacija Mac OSX operativnog sistema

Ukoliko imate Apple Mac računar moguća je samo reinstalacija operativnog sistema na način koji je propisao i omogućio Apple Mac OSX.

U našem servisu računara na Banovom brdu možemo da uradimo reinstalaciju Mac OSX operativnog sistema i pomognemo Vam da Vaš računar ponovo radi kako i treba.

instalacija os x banovo brdo

Imajte u vidu da Apple Mac računari najbolje rade sa Mac OSX operativnim sistemom sa kojim su i došli fabrički. Novije verzije često izazivaju probleme sa temperaturom i baterijom na laptopovima. Ukoliko bude bilo moguće instaliraćemo upravo verziju koja je došla sa Vašim Mac-om kada ste ga kupili.

Instalacija operativnog sistema na laptopu

servis Banovo brdo

Naš servis na Banovom brdu radi instalaciju ili reinstalaciju operativnih sistema na laptopovima. Ukoliko imate laptop čiji operativni sistem ne radi ispravno, donesite ga kod nas i mi ćemo uraditi sve što će pomoći da uređaj ponovo radi ispravno.

Zakazivanje mejlom:

Zakažite servis

Pozovite i zakažite servis na vreme

Dell laptop servis

Dell laptop servis

Servisiranje i popravka Dell laptop računara – servis laptopova u Beogradu Stručan i...

Lenovo laptop servis

Lenovo laptop servis

Servis i popravka Lenovo laptop računara – servis laptopova u Beogradu Specijalistički...

Možda tražite desktop servis Banovo brdo?

U našem servisu pružamo usluge za laptop i desktop računare na Banovom brdu.

Instalacija operativnog sistema na laptopu Banovo brdo

Naš servis Banovo brdo radi reinstalacije i instalacije svih operativnih sistema na laptopovima:

  • Instalacija Windows 10
  • Instalacija Windows 11
  • Instalacija MacOS
  • Instalacija Ubuntu OS
  • Instalacija Mint OS
  • Instalacija Elementary OS
  • Instalacija MXLinux OS

Instalacija može da se obavi samo na ispravnom laptopu. Ukoliko Vaš laptop ne radi iz nekog razloga, mi ćemo Vas o tome uputiti pre servisa.

Instalacija OS na laptopu
pitanja i odgovori

P: Koliko vremena treba za instalaciju operativnog sistema na laptopu?

O: Vreme potrebno instalaciju ili reinstalaciju operativnog sistema na laptopu zavisi od hardvera i diska. Instalacija-reinstalacija na jačim laptopovima sa SSD diskovima traje oko 30-60 minuta + 60 minuta za podešavanje i instalaciju drajvera. U proseku, ako preuzmemo laptop danas, može biti spreman sutra za preuzimanje nakon što Vam javimo.

P: Da li mogu samostalno da instaliram OS na laptopu?

O: Na internetu postoji mnogo uputstava za instalaciju operativnog sistema. Možete istražiti i naučiti da to uradite samostalno.

P: Mac laptop ima problem sa pregrevanjem nakon instalacije nove verzije OSX-a, zašto?

O: Po iskustvu korisnika, koliko znamo, ovo se često javlja. Apple omogućava da svaki laptop radi najbolje sa verzijom operativnog sistema sa kojim se isporučuje. Većina korisnika koja želi da Mac laptop radi najbolje, ne vrši upgrade na najnovije verzije operativnog sistema.

P: Koliko je teško preći sa Windows-a na Linux operativni sistem?

O: Ovo nije toliko teško. Problem mogu biti aplikacije na koje ste navikli na Windows-u, a kojih nema na Linuxu. Primer je MS Office paket, ali postoji zamena za Linux kao što je Libre Office i OnlyOffice paket. Slično je i sa Photoshop programom, na Linuxu biste morali da naučite na radite u GIMP, Krita, Inkscape i sličnim programima.

P: Laptop ne radi ispravno, restartuje se i pregreva. Da li ovo rešava reinstalacija operativnog sistema?

O: Ukoliko je problem zaista u operativnom sistemu, reinstalacija će rešiti ovaj problem. Međutim, problem može biti i bilo gde drugde, pa bismo morali da uradimo brzu inspekciju laptopa pre nego što Vam kažemo gde je i kako se rešava ovaj problem.

P: Imam laptop koji je došao fabrički sa Windows 7 za koji je istekla podrška, šta preporučujete?

O: Preporučujemo instalaciju ili upgrade na Windows 10 uz nadogradnju RAM-a i ugradnju SSD diska. Windows 10 će nakon ove nadogradnje raditi godinama bez problema. Windows 11 ne bi odgovarao u ovom slučaju jer zahteva mnogo jači hardver.

P: Želim da nam laptopu imam Windows 11, da li je to moguće?

O: Instalacija Windows 11 operativnog sistema je moguća, ali zahteva dosta jači i noviji hardver od onog koji se nalazi na većini laptop računara koji su u upotrebi poslednjih 10 godina. Morali bismo da pogledamo kakav laptop imate i onda preporučimo rešenje za Vas.