• 011/4022-612

Čišćenje virusa i nepoželjnih programa

Čišćenje računara od virusa i nepoželjnih programa

Ukoliko imate problem sa virusima koji su upali u sistem Vašeg računara zbog loše antivirusne zaštite, zastarele baze antivirusa ili zbog nepostojanja antivirusnog programa na Vašem računaru, predažemo da nam se odmah javite da uradimo intervenciju jer možda nije kasno.

Nakon dužeg vremena zadržavanja virusa u Vašem računaru može u velikoj meri da dođe do oštećenja u sistemu. Ako ne postoji antivirusna zaštita ili postoji ali je loša na Vašem računaru a on radi sporo ili se čudno ponaša u radu, velika je verovatnoća da je računar zaražen virusima ili ga muči neki neželjeni program.

virusiAko nam donesete takav računar, mi brišemo sve viruse i neželjene programe našim proverenim i sigurnim softverom, instaliramo na Vaš računar antivirusni program za koji znamo da je siguran, apdejtujemo ga i spremimo za dalji rad.

Ukoliko Vam je virus pobrisao ili zarazio neke bitne fajlove pokušaćemo da ih povratimo.

Antvirusni program koji mi instaliramo bez problema se bori sa virusima i ukoliko niste baš vešti poznavaoc računara objasnićemo Vam kako da postupite u slučaju da Vam program prijavi sledeću virusnu infekciju. Najbitnije je da Vi budete zadovoljni našom intervencijom i da Vam omogućimo dalji siguran rad.

Evo još nekoliko upozorenja. Ako radite nešto na internetu, na primer skidate neke slike, tekstualne fajlove, bilo koje potrebne Vama fajlove, pripazite na tip datoteke koja vam je ponuđena linkom za download.

jpg exeMože se desiti da zatražite datoteku u JPG formatu a datoteka ponuđena linkom je EXE formata, velika je verovatnoća da je ovo virus, nepoželjan program ili neka druga infekcija, ne prihvatajte takav fajl.

Ne prihvatajte ponude na internetu, tipa, ako kliknete ovde ili tamo postoji mogućnost da dobijete određenu svotu novca, to je prevara. Na taj način dolazite u mogućnost da zarazite računar nekom infekcijom.

Ako pri radu u Vašem pretraživaču iskoči prozorčić koji je “navodno” iskenirao Vaš računar i našao određeni broj zaraženih fajlova, ignorišite to jer je to lažni prikaz, odnosno to je reklama ili putujuća zaraza koja ni po čemu ne može biti dobra.

Postoji još mnogo varijanti kojima se zaraze šire, ali ne sekirajte se, koristite antivirusnu zaštitu na Vašem uređaju i pažljivo pratite njen rad, nemate razloga za zabrinutost.