Bekap i spašavanje obrisanih podataka na laptopu

Spašavanje obrisanih (izgubljenih) i bekap podataka – laptop servis u Beogradu

Specijalistički servis računara Doktor Mobil u Beogradu stoji Vam na raspolaganju ako Vam je potrebna profesionalna usluga spasavanja obrisanih ili izgubljenih podataka i bekapa podataka na laptop, netbook i notebook računarima.

Obrisani ili izgubljeni podaci na laptopu

Bekap i spašavanje obrisanih podataka na laptopuPodaci koje imate na Vašem laptop računaru čuvaju se na hard disku, što važi za sve vrste fajlova u Vašem kompjuteru, kao što su raznovrsni dokumenti, tekstovi, fotografije, video zapisi, igrice, itd, ali i sistemski fajlovi i programi koje koristite za redovan rad laptopa.

Do brisanja ili gubljenja podataka sa laptopa može doći iz različitih razloga, a najčešći su problemi, kvarovi ili oštećenja na hard disku ili slučajno neželjeno brisanje fajlova od strane korisnika usled greške, dekoncentrisanosti ili nepažnje.

Hard disk je osetljiva hardverska komponenta na kojoj, zbog velikih oscilacija u naponu strujnog napajanja, virusa ili nekog drugog uzroka, može doći do mehaničkih ili logičkih oštećenja, kvara elektronike, oštećenja firmware-a, motora, magnetnih glava, kondenzatora na kontroleru hard diska, neispravnosti RAID-a, loših sektora, obrisanih particija i brojnih drugih problema.

Rezultat toga će biti prilično neprijatna situacija za svakog vlasnika laptopa – nemogućnost pristupa i čitanja fajlova sa hard diska i opasnost od trajnog gubljenja dragocenih podataka.

Glavni savet u takvoj situaciji je da ne pokušavate sami da rešavate kvar na hard disku i spašavate podatke jer to uglavnom nije moguće u kućnim uslovima (potrebni su specifični uslovi, alat, kao i znanje i iskustvo), a instaliranjem nepouzdanih programa za bekap podataka možete prouzrokovati veća i trajnija oštećenja hard diska.

Spašavanje podataka sa laptopa i bekap podataka

Bekap i spašavanje obrisanih podataka na laptopuSpašavanje podataka (Data Recovery) sa laptop računara i bekap podataka su važne specijalnosti kojima se uspešno i efikasno dugi niz godina bavimo u laptop servisu Doktor Mobil.

Ako imate takav problem, slobodno nam se obratite i mi ćemo učiniti sve što možemo da spasimo podatke sa Vašeg laptopa i napravimo Vam pouzdan i siguran bekap (backup) važnih podataka.

Tim iskusnih servisera Doktor Mobil servisa će uraditi pažljivu dijagnozu stanja hard diska na Vašem laptopu, iščitati izgubljene ili obrisane podatke i sačuvati ih na drugom hard disku ili nekoj drugoj vrsti eksterne memorije.

Oštećen hard disk pokušaćemo, ukoliko to realno bude moguće, da popravimo i oporavimo, a ako je njegova popravka nemoguća ili neisplativa, ponudićemo Vam zamenu uništenog hard diska novim.

Nakon detaljne kontrole ispravnosti i performansi rada hard diska, napona na napajanju i kontrolera diska na matičnoj ploči, izvršićemo vraćanje spašenih podataka kako biste, uz rezervni bekap podataka, dobili svoj laptop u optimalnom i stabilnom radnom stanju.

Spašavanje i bekap podataka u servisu Doktor Mobil uspešno i profesionalno vršimo sa laptopova i prenosnih uređaja svih poznatih brendova (Dell, Acer, Lenovo, Toshiba, HP, Asus, Samsung, Fujitsu, MSI…), kao i sa drugih vrsta digitalnih medija (memorijskih diskova, USB Flash diskova, SD i Micro SD kartica, CD/DVD diskova i dr).

Tu smo da Vam pomognemo i damo sve od sebe kako bismo rešili problem koji imate sa laptopom, bilo da je u pitanju spašavanje i bekap podataka ili neka druga intervencija. Vaše je samo da nam se javite na telefone Doktor Mobil servisa ili da nam pišete preko formulara u nastavku ovog teksta, a ostalo je naša briga.

[contact-form-7 id=”257″ title=”Opšta kontakt forma”]